ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για την Περιγεννητική Φροντίδα, Φούλντα 2019

Στις 24-27 Οκτωβρίου 2019 έγινε στη Φούλντα της Γερμανίας η τρίτη συνάντηση εκπροσώπων του προγράμματος με τίτλο ‘First Touch’ (Πρώτη επαφή), χρηματοδοτούμενο από τον ευρωπαϊκό φορέα Erasmus+ για τη βελτίωση των συνθηκών στην περιγεννητική φροντίδα με έμφαση στο έργο των μαιών. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις συνεργαζόμενες χώρες (δύο από την Ελλάδα, τέσσερις από τη Γερμανία και έξι από την Τουρκία).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου 3ης Συνάντησης First Touch, Φούλντα 2019

9ο Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας EDN, Πράγα 2019

Στην καρδιά της Πράγας, μαζεύτηκαν πάνω από 100 βοηθοί μητρότητας, από 24 χώρες όλου του κόσμου, εκπροσωπώντας 20 ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθών μητρότητας, με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή εμπειριών, προβληματισμών και γνώσεων και την ενδυνάμωση του πάθους για το λειτούργημα της βοηθού μητρότητας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Αναφορά Ετησίου Συνεδρίου EDN 2019

2η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για την Περιγεννητική Φροντίδα, Κωνσταντινούπολη 2018

Στις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2019 έγινε στην Κωνσταντινούπολη η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του προγράμματος με τίτλο ‘First Touch’ (Πρώτη επαφή), χρηματοδοτούμενο από τον ευρωπαϊκό φορέα Erasmus+ για τη βελτίωση των συνθηκών στην περιγεννητική φροντίδα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις συνεργαζόμενες χώρες (δύο από την Ελλάδα, δύο από τη Γερμανία και τέσσερις από την Τουρκία).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου 2ης Συνάντησης First Touch, Κωνσταντινούπολη 2019

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για την Περιγεννητική Φροντίδα, Καισαρεία 2019

Στις 14-16/3/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής συνάντηση στην Καισάρεια, όπου συμμετείχαν, μέσω εκπροσώπων, η Επαρχιακή Διεύθυνση Υγείας της Καισάρειας και η Ακαδημία Τοκετού της Κωνσταντινούπολης από την Τουρκία, ο Σύλλογος Βοηθών Μητρότητας από την Ελλάδα και ο Διεθνής Σύλλογος για την Προ- και Περιγεννητική Ψυχολογία και Ιατρική (ISPPM) από τη Γερμανία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου 1ης Συνάντησης First Touch, Καισαρεία 2019

Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας EDN, Bιέννη 2018

Το Σεπτέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας EDN στη Bιέννη της Αυστρίας. Η Ελληνική αποστολή, απαρτιζόμενη από τη Μαρία Ανδρεουλάκη και την Ευτυχία Τοπούζη, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος των Ελληνίδων βοηθών μητρότητας.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την αναφορά τους από το συνέδριο:

Αναφορά Συνεδρίου EDN 2018

Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας EDN, Λονδίνο 2015

Εικοσιπέντε εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας (European Doula Network-EDN) από δεκατρείς χώρες συναντήθηκαν στον Λονδίνο φέτος για να μοιραστούν γνώσεις, να εμπνεύσουν η μία την άλλη και να ξεκαθαρίσουν τον ρόλο του δικτύου στην υποστήριξη γονέων και των οικογενειών τους.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την αναφορά τους από το συνέδριο:

Αναφορά Συνεδρίου EDN 2015

Συνέδριο DONA - Μεξικό 2012

Τον Ιούλιο του 2012 παρευρέθηκε Ελληνική αποστολή ως εκπρόσωπος των Ελληνίδων βοηθών μητρότητας στα 20ά γενέθλια του DONA International, στο ετήσιο συνέδριό του, στο Κανκούν του Μεξικού. Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε χάριν στην ηθική, πρακτική και οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος, του Οργανισμού Association La Culture Pour Vivre, και του DONA International. Η απεσταλμένη βοηθός μητρότητας ήταν η Μαρία Ανδρεουλάκη,διεθνώς πιστοποιημένη βοηθός μητρότητας, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας,  και εκπαιδεύρτρια της Ελληνικής εκπαίδευσης βοηθών μητρότητας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την αναφορά της από το συνέδριο:

Αναφορά Συνεδρίου DONA International