Άρθρα Blog

Νέο λογότυπο και ταυτότητα Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος

Με τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος να συμπληρώνονται σύντομα, ο σύλλογος αναπτύσσεται οδεύοντας προς μια νέα εποχή, με τη δημιουργία του νέου λογότυπου και της ταυτότητας να σηματοδοτούν την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο.

Στο νέο λογότυπο ισορροπούν τα σύμβολα καμπύλης και κύκλου, συμβολίζοντας τη μητρότητα, τον τοκετό, τη δημιουργία και την ασφάλεια.

Όπως το έμβρυο μεγαλώνει προστατευμένο στη μήτρα της μητέρας του.

Όπως η βοηθός μητρότητας «κρατάει» και διαφυλάσσει το χώρο της μητέρας την ώρα του τοκετού στην περίοδο της λοχείας.

Το σύμβολο παραπέμπει αφαιρετικά και στην ακολουθία Fibonachi που ενυπάρχει στη φύση, καθώς επίσης και στο ταυτισμένο με τη θηλυκότητα σύμβολο, τη σπείρα, που είναι συνδεδεμένη με τον κύκλο της ζωής, τη γονιμότητα, τον τοκετό αλλά και με το ένστικτο και τη δύναμη.

Η απόφαση για την αντικατάσταση και τη δημιουργία νέου λογότυπου και ταυτότητας του συλλόγου ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο και ανατέθηκε στην Ευτυχία Τοπούζη, πιστοποιημένη βοηθό μητρότητας, τακτικό μέλος του συλλόγου και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του συλλόγου και στον Γιώργο Ζερβάκη, σχεδιαστή.

 

 

Η επιλογή των δύο παραπάνω ατόμων βασίστηκε στα εξής δεδομένα:

Η Ευτυχία Τοπούζη έχει σπουδάσει Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας για περισσότερο από 10 χρόνια, αναλαμβάνοντας τόσο διεθνείς όσο και εγχώριους λογαριασμούς πελατών. Τα τελευταία 6 χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της περιγεννητικής περιόδου, ήταν υπεύθυνη του τμήματος Account Management διαφημιστικών εταιρειών, αναλαμβάνοντας τη στρατηγική επικοινωνίας των λογαριασμών πελατών. Η επαγγελματική της εμπειρία στον χώρο της Επικοινωνίας και στο χώρο της περιγεννητικής περιόδου κρίθηκαν ο κατάλληλος συνδυασμός του ανθρώπου να αναλάβει αυτό το έργο.

Ο Γιώργος Ζερβάκης έχει σπουδάσει βιομηχανικό σχεδιασμό στον ΑΚΤΟ και είναι κάτοχος Bachelor of Art degree του Middlesex University.
Έχει συνεργαστεί με τους βιομηχανικούς σχεδιαστές Κωνσταντίνο Χούρσογλου και Σωτήρη Λάζου και μεγάλες εταιρείες όπως τον όμιλο της NEΟSET.
To 2010 συνδημιουργεί το 11% design και εστιάζει πλέον σε δικά του project ενώ παράλληλα διδάσκει στο τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού του ΑΚΤΟ.
Η προσωπική του εμπειρία ως πατέρας, η επαφή του με τις βοηθούς μητρότητας και η επαγγελματική του εμπειρία οδήγησαν στην επιλογή να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη δημιουργική αποτύπωση της νέας ταυτότητας και λογότυπου του συλλόγου.